nieuws

Heylen ontwikkelt XXL-dc met binnentuin in Weert

Warehousing 2263

De Belgische logistiek vastgoed ontwikkelaar Groep Heylen gaat een nieuw mega-distributiecentrum ontwikkelen in Weert. Het pand verrijst op een kavel van 100.000 vierkante meter op bedrijventerrein Kampershoek 2.0. Bijzonder aan het ontwerp is dat in het midden van het dc een binnentuin wordt gerealiseerd.

Heylen ontwikkelt XXL-dc met binnentuin in Weert

Groep Heylen realiseert het dc in logistieke hotspot nr.7 van Nederland op een kavel met een totale omvang van 187.000 vierkante meter groot, goed voor ruim 37 voetbalvelden. De logistiek vastgoed ontwikkelaar kiest voor Weert vanwege zijn strategische ligging. Zowel logistiek gezien als vanuit het oogpunt van arbeidspotentieel. De locatie is gunstig, aan de A2 en dichtbij de multimodale terminal. Personeel wordt niet alleen vanuit Weert aangetrokken, maar vanuit de bredere regio. Daar valt ook de nabijgelegen Belgische regio Hamont-Achel onder.

Bijzonder ontwerp met binnentuin

Volgens Ralph Caspanni, managing director van Groep Heylen Nederland, wordt het dc een bijzonder ontwerp. “In het midden komt een natuurlijk lint. Het gaat om een partij bomen van meer dan 100 jaar oud. Die behouden we en verwerken we in het ontwerp. In het hart van het terrein ontstaat zo een prachtige ‘binnentuin’.”

Dc wordt fasegewijs gebouwd

Van de totale kavel is 110.000 vierkante meter gereserveerd voor het distributiecentrum dat wordt opgedeeld in units van 8.500 tot 15.000 vierkante meter. Niet alles wordt in één keer gebouwd. De ontwikkeling gebeurt fasegewijs, waarbij volgens Heylen schaalbaarheid en flexibiliteit maatgevend zijn.

500 nieuwe arbeidsplaatsen

Wethouder Frans van Eersel (Economische Zaken) van Weert zegt dat met de komst van Heylen bedrijventerrein Kampershoek 2.0 nu voor ligt op de geplande gronduitgifte: “We lagen achter maar nu voor. De vestiging is ook goed voor de werkgelegenheid, zowel regionaal als lokaal. Ik verwacht dat er zo’n 500 arbeidsplaatsen ontstaan.” De bouw van het XXL-dc start naar verwachting medio volgend jaar.

Heylen realiseert meerdere logistieke campussen

Groep Heylen realiseert en ontwikkelt op dit moment op risico diverse mega-distributiecentra verspreid over Nederland. In februari maakte het vastgoedbedrijf bekend dat in Etten-Leur een logistieke campus wordt ontwikkeld van 60.000 vierkanter. Onlangs heeft de gemeente Almelo Heylen groen licht gegeven voor de bouw van een mega-dc van maar liefst 175.000 vierkante meter. Vorig jaar september is Heylen gestart met de bouw van eveneens een logistieke campus op bedrijvenpark Borchwerf II in Oud Gastel bij logistieke hotspot Roosendaal. Deze campus verrijst op een kavel van 80.000 vierkante meter. DHL Supply Chain wordt de eerste huurder.

Reageer op dit artikel