nieuws

XXL-dc in Sittard-Geleen levert 1.000 nieuwe banen op

Warehousing 2781

Het op dit moment grootste distributiecentrum van Nederland in het Limburgse Sittard-Geleen levert naar verwachting ruim 1.000 nieuwe banen op. Leeyen vastgoed, de eigenaar van het dc van 145.000 vierkante meter, is met een groot ‘logistiek bedrijf’ in onderhandeling voor de huur van het pand op multimodaal bedrijventerrein Holtum-Noord.

XXL-dc in Sittard-Geleen levert 1.000 nieuwe banen op

De regionale nieuws website WijLimburg meldt dat binnen enkele maanden bekend is welk bedrijf het XXL-distributiecentrum in logistieke hotspot Sittard-Geleen gaat huren. Als dat gebeurt dan levert dit de regio in Midden-Limburg tussen de 700 en 1.000 nieuwe banen op. De provincie Limburg laat weten dat het aantal banen op termijn naar verwachting zal verdubbelen.

Dc staat op ‘smalste stukje’ van NL

Twee derde van het mega-distributiecentrum is inmiddels gereed. Binnenkort wordt begonnen met de laatste fase. De bouw van het pand werd in maart 2015 door Leeyen aangekondigd. Het dc is gebouwd op wat wordt genoemd het smalste stukje van Nederland, tussen de oprit naar de A2 in zuidelijke richting en de brug Gebroek. Containerhaven en railterminal zijn nabij.

Distributiecentrum kost 50 miljoen euro

Leeyen investeerde in de realisatie van het distributiecentrum ruim 50 miljoen euro, inclusief de aankoop van 10 hectare van de gemeente en 7,5 hectare van een particulier. De nieuwbouw van het pand, met een hoogte van 14 meter, is in drie fases plaats, waarvan de laatste binnenkort dus start.

Breeam Excellent certificaat

Bij de bouw van het dc is volop ingezet op het aspect duurzaamheid. Niet alleen aan de buitenkant, waar groene elementen zorgen voor een landschappelijke inpassing. Ook op het gebied van duurzaamheid is er sprake van een uiterst groen gebouw. Op het liggen zonnepanelen en het extra geïsoleerde gebouw krijgt overal LED-verlichting. Na oplevering is het dc Breeam Excellent gecertificeerd.

Leeyen ook eigenaar logistieke campus Beringe

Ondernemer Leeyen, in 2013 nieuwkomer in de Quote 500 met een geschat vermogen van 90 miljoen euro, is ook eigenaar van een logistieke campus in Beringe. Die panden verhuurt hij aan DHL Supply Chain, dat de locatie gebruikt voor VAL-activiteiten voor hightech klanten als Hewlett Packard, Nikon en Kyocera.

 

Reageer op dit artikel