nieuws

Mega distributiecentrum Almelo komt er definitief

Warehousing 3199

Almelo krijgt definitief zijn felbegeerde XXL-distributiecentrum. Het XXL-dc komt op het XL Businesspark aan de A35.

Mega distributiecentrum Almelo komt er definitief

De intentieovereenkomst voor de komst van Heylen naar Almelo werd eind vorig jaar getekend. Dinsdag zijn de partijen tot een definitief akkoord gekomen.

Mega distributiecentrum

Logistiek vastgoed ontwikkelaar Groep Heylen bouwt in Almelo een mega distributiecentrum bouwen van maar liefst 175.000 vierkante meter. Het XXL-dc levert naar verwachting honderden nieuwe banen op.

Lees ook
Logistiek vastgoed breekt records met duurzame XXL-dc’s
XXL-dc in Sittard-Geleen levert 1.000 nieuwe banen op

 

Miljoeneninvestering voor XL Businesspark

De gemeenten Enschede, Hengelo, Almelo, Borne en de provincie Overijssel lieten eind september al weten gezamenlijk 12 miljoen euro te gaan investeren in de verdere ontwikkeling van het XL Businesspark aan de A35 bij Almelo. Met die miljoenen moeten werkgelegenheids- en duurzaamheidsambities voor het bedrijventerrein een belangrijke impuls krijgen.

 

Summit Logistieke Hotspots 2017

De toenemende digitalisering en circulaire economie gaan de komende jaren naar verwachting een ongekende invloed uitoefenen op de logistiek vastgoedmarkt. Wat voor gevolgen heeft dat voor de eindgebruikers, ontwikkelaars, bouwers en makelaars actief binnen het logistiek vastgoed? Vragen waar tijdens deze Summit Logistieke Hotspots dieper op ingaan tijdens paneldiscussies en diverse rondetafeldiscussies.

Meld je nu aan

 

Twente wil in top-3 logistieke hotspots

De geplande bouw van het mega-dc is een  grote opsteker voor de organisatie Port of Twente die bij de start in 2012 de ambitie uitte dat logistieke hotspot Almelo-Hengelo-Enschede in 2020 in de top-3 staat van belangrijkste logistieke hotspots van Nederland.

Reageer op dit artikel