nieuws

Rotra faciliteert groei terminal met nieuw warehouse

Warehousing 1116

Logistiek dienstverlener Rotra neemt voor een aantal jaren een extra warehouse in gebruik in Doesburg. Het pand heeft een omvang van 8.200 vierkante meter en is volgens het familiebedrijf nodig om in te spelen op de de ‘toegenomen vraag naar logistieke diensten’ als gevolg van de ingebruikname van de eigen containerterminal.

Rotra faciliteert groei terminal met nieuw warehouse

Het warehouse, dat beschikt over 7.800 palletplaatsen, ligt strategisch op het bedrijventerrein ‘Beinum Noord’ aan de N338 in de nabijheid van de snelwegen A348/A12.

Rotra: ‘toename logistieke diensten’

De uitbreiding is nodig voor de ‘toegenomen vraag naar logistieke diensten als gevolg van de ingebruikname van de eigen Container Terminal in Doesburg’, stelt het familiebedrijf. Het nieuwe depot heeft verder het voordeel dat het dicht bij de hoofdvestiging ligt en strategisch is gelegen op het bedrijventerrein ‘Beinum Noord’ aan de N338 in de nabijheid van de A348/A12.

Uitbreiding huidige warehousing activiteiten

Het nieuwe onderkomen van Rotra heeft daarnaast 900 vierkante meter aan kantoorruimte, is voorzien van stellingen en van wifi voor het scannen van inkomende en uitgaande goederen. De logistiek dienstverlener laat weten dat deze locatie in Doesburg de voorkeur geniet boven alternatieve locaties in Nijmegen, Duiven en Tiel. Dit magazijn ligt strategischer in de nabijheid van onze huidige vestiging aan de Verhuellweg in Doesburg. Het betreft bovendien een uitbreiding op de huidige warehouse-activiteiten”, aldus het familiebedrijf.

Studie naar watergebonden bedrijventerrein

Daarbij onderzoekt Rotra, in samenwerking met gemeentes Rheden en Doesburg en de provincie Gelderland, een mogelijke uitbreiding aan de noordkant van haar huidige bedrijfslocatie in Doesburg met 20 hectare bij de onlangs in gebruik genomen containerterminal. De logistiek dienstverlener wil daar uiteindelijk de logistieke activiteiten bundelen op één watergebonden locatie. Bij deze uitbreiding werkt Rotra nauw samen met buurman Ubbink, een bedrijf dat gespecialiseerd is in rookgas- en ventilatieafvoersystemen.

Reageer op dit artikel