nieuws

Picnic plant landelijke uitrol en geautomatiseerd distributiecentrum

Warehousing 4457

Picnic breidt zijn bezorgingsgebied flink uit. Het is de opmaat voor een landelijke uitrol. Een nieuw, geautomatiseerd distributiecentrum staat ook op de planning.

Picnic plant landelijke uitrol en geautomatiseerd distributiecentrum

Picnic bezorgt inmiddels met negentig wagentjes de boodschappen bij 25.000 klanten in Amersfoort, Leusden, Soest, Utrecht, Maarssen en Almere. Voor dit jaar staan nog tien tot vijftien steden op de planning. Waaronder: Apeldoorn, Gouda, Lelystad en Zoetermeer, meldt Foodvisie.

Nieuw distributiecentrum voor Picnic

Ook de opening van een groter distributiecentrum is een prioriteit voor Picnic. Een exacte locatie is nog onbekend. “Het ligt voor de hand dat ons volgende distributiecentrum ergens op de lijn Amsterdam – Den Bosch zal komen te liggen”, opperde Frederik Nieuwenhuys, één van de vier oprichters van Picnic op het EFMI Vision on Food Congres vorig jaar.

Mechanisatie

In de fulfilmentoperatie valt volgens Nieuwenhuys, die ook een presentatie gaf tijdens de WMS-dag 2016, nog de nodige winst te halen. “Die is nu nog gebaseerd op een retail supply chain. We zijn nu aan het nadenken hoe we de fulfilmentketen kunnen opschalen naar een hoger productiviteitsniveau, waar dus ook mechanisatie om de hoek komt kijken. Ik heb inmiddels bijna alle gemechaniseerde foodwarehouses in Europa wel gezien. We maken dus plannen om ook hierin verdere stappen te maken.”

De WMS-dag 2017 is dit jaar 19 april 
Schrijf u nu in

Geautomatiseerde distributiecentra voor Picnic bezorging

Picnic volgt daarmee de traditionele supermarktspelers in Nederland. Plus opent een automatisch dc in Tiel in 2020. Jumbo heeft zijn geautomatiseerde dc ook voor datzelfde jaar gepland in Nieuwegein. Albert Heijn zal zijn hypermoderne dc in Zaandam nog dit jaar openen.

 

 

 

Reageer op dit artikel