nieuws

DHG bouwt twee logistieke campussen in Rotterdam

Warehousing 1339

Logistiek vastgoedontwikkelaar DHG heeft gisteren de eerste paal geslagen voor de bouw van Smartlog Rotterdam 1. Deze logistieke campus heeft een totale oppervlakte van 30.000 vierkante met omvat vijf distributiecentra. Later dit jaar wil DHG nog een campus bouwen in het Rotterdamse havengebied.

DHG bouwt twee logistieke campussen in Rotterdam

De grondwerken van Smartlog Rotterdam 1 werden begin dit jaar al afgerond. Begin deze week is het startsein gegeven voor de bouw van het eerste distributiecentrum. Dit warehouse heeft een oppervlakte van circa 4.958 vierkante meter met een mezzanine van rond de 643 vierkante meter en een kantoorruimte van 354 vierkante meter. De oplevering van dit pand staat gepland voor september dit jaar. Het streven van DHG is om de gehele logistieke campus (geschikt voor de opslag van koopmansgoederen) aan het einde van dit jaar op te leveren.

Tweede campus: 93.000 vierkante meter

Dit jaar nog zal de logistiek vastgoedontwikkelaar ook starten met de bouw van een tweede Smartlog-campus in het Rotterdamse havengebied. Smartlog Rotterdam 2 verrijst aan de Merwedeweg en krijgt een omvang van circa 93.000 vierkante meter.

Opslag ADR-goederen

Op dit terrein worden vier dc’s ontwikkeld met een totale warehouse oppervlakte van bijna 86.000 vierkante meter, een mezzanine van 3.600 vierkante meter en een kantoorruimte van meer dan 1.700 vierkante meter. Geschikt voor de opslag van koopmans- en ADR-goederen. Naar verwachting wordt de campus Smartlog Rotterdam 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Smartlogs in Bergen op Zoom en Delft

DHG meldt verder dat ook in Bergen op Zoom (bedrijventerrein Noordland) en Delft (bedrijventerrein Harnaschpolder) dit jaar nog begint met het ontwikkelen van Smartlog distributiecentra. In Bergen op Zoom wordt een dc ontwikkeld van 48.500 vierkante meter en in Delft een warehouse van 44.500 vierkante meter. De eerste dc’s op deze locaties worden naar verwachting begin van volgend jaar opgeleverd door de Rotterdamse logistiek vastgoed ontwikkelaar.

Reageer op dit artikel