nieuws

Agro Merchants start grote WMS implementatie

Warehousing 1229

Logistieke dienstverlener AGRO Merchants rolt een groot WMS project uit in Europa. Alle vestigingen in Ierland en Groot Brittannië worden uitgerust met het warehouse management systeem Nekovri Dynamics. Ook de Opticool site in Rotterdam gaat over.

Agro Merchants start grote WMS implementatie

Opticool, specialist op- en overslag van vers (overzees) fruit gaat over op het nieuwe WMS om de groei bij te kunnen houden en te blijven voldoen aan de toenemende eisen van klanten. Opticool is sinds 2014 onderdeel van Agro Merchants. Agro heeft gekozen voor de cloudoplossing van Nekovri Dynamics van Boltrics.
Alex Barnard, IT Manager bij Agro Merchants: “Opticool’s huidige stand-online softwareoplossing bevat veel maatwerk. Dit maakt het moeilijk om deze omgeving naar een nieuwe versie te migreren.”

Veranderende supply chains vragen om andere WMS

Logistiek dienstverleners en verladers vervangen hun verouderde systemen. De nieuwe pakketten werken doorgaans in de cloud. Zijn deze systemen eenvoudiger te implementeren? En is dit gemakkelijk op te schalen, of niet? Tijdens de WMS-dag gaan we op deze onderwerpen in.

Schrijf u nu in

 

Opticool zal gebruikmaken van RF scanning om het gebruik van mobiele scanners te ondersteunen, Value Added Logistics (VAL) voor repacking activiteiten en Customs Declaration voor het maken van digitale transit NCTS-aangiften. In een later stadium is de wens om ook Forwarding, Cross-Dock en andere douaneberichten aan te sluiten.

Partner Logistics

Agro is niet de enige koel- en vriesspecialist die kiest voor Nekovri Dynamics. Vorig jaar implementeerde Partner Logistics het systeem in Engeland en andere vestigingen.

Opmars Agro Merchants

Agro Merchants timmert hard aan de weg in Europa. De logistiek dienstverlener opende in januari  een nieuw koel-vriesmagazijn op de Maasvlakte. Het is het eerste zogenaamde greenfield project in Europa. In 2014 nam het Amerikaanse bedrijf diverse spelers in Nederland over.

Bent u bezig met de vernieuwing van uw WMS? De WMS-dag op 19 april biedt u in een compact programma de laatste WMS-trends. Noteer deze datum alvast in uw agenda.

Reageer op dit artikel