nieuws

Huisman bouwt nieuw in Wijchen

Warehousing 1742

Deze maand neemt logistiek dienstverlener Huisman Group in Wijchen een nieuw magazijn in gebruik. Om ruimte te besparen zijn extra lange magazijnliggers toegepast.

Huisman bouwt nieuw in Wijchen

Voor het vernieuwde magazijn zal Dexion palletstellingen leveren die in totaal aan bijna 6. 700 europallets een plek zullen bieden. De palletstellingen zijn 10,5 meter hoog en worden bediend door reachtrucks.
Huisman verzorgt opslag- en orderverzamelactiviteiten voor verladers en andere opdrachtgevers. Het bedrijf is gespecialiseerd in vervoer van en naar Engeland met een apart magazijn in Corby, nabij Leicester.

Hoge vullingsgraad nodig

Vanwege flow-channel-eisen en het handhaven daarvan, is gekozen voor een liggerlengte van 2.700 mm. Deze lengte zorgt voor een beperkte puntlast op de vloer en maakt het locatiebeheer eenvoudiger. Het magazijn zal een hoge vullingsgraad van gemiddeld 93 procent realiseren, maar Huisman verwacht regelmatig uitschieters tot bijna volledig gevuld.
Voor de orderverzamelactiviteit krijgen de onderste locaties slankere liggers in combinatie met stalen roosterborden. Dit zorgt voor in totaal 650 strekkende meter aan picklocaties. De gekozen liggeruitvoering bespaart ruimte en biedt in toekomstige situaties evengoed de mogelijkheid om drie pallets tot 600 kg te plaatsen.

Huisman neemt nieuw WMS in gebruik

Reageer op dit artikel