nieuws

Virtueel magazijn met veiligheidstips

Warehousing 1284

Bedrijven die meer inzicht willen krijgen in het thema arbeidsveiligheid in magazijnen kunnen voortaan terecht bij de Logistieke Veiligheids Catalogus. De website laat zien welke oplossingen er zijn.

Virtueel magazijn met veiligheidstips
Anton van Loon

Voormalig directeur van de Stichting Logistica, Anton van Loon, heeft de site uitgewerkt als een virtueel magazijn waarin op 17 verschillende aspecten ingezoomd kan worden. Per aspect – bijvoorbeeld intern transport, acculaadstation of langgoedopslag – geeft de site een overzicht van bestaande oplossingen met een korte beschrijving en foto’s.

Vraag en aanbod bij elkaar

Volgens Van Loon is het borgen van arbeidsveiligheid in een magazijn voor de gemiddelde warehousemanager een complexe verantwoordelijkheid. De meeste leveranciers van intern transport en opslagmaterieel vinden het lastig om hun logistieke veiligheidsoplossingen onder de aandacht te brengen. De website brengt vraag en aanbod bij elkaar met als doel om veiligheidsrisico’s inzichtelijk aan de orde te stellen.

Video’s op apart kanaal

Behalve een korte omschrijving kunnen aanbieders van oplossingen ook foto- en videomateriaal aanleveren. De video’s zijn te zien op een apart YouTube kanaal. Per oplossing geeft de website aan wat de voor- en nadelen zijn en ook met welke kostprijs gebruikers rekening moeten houden. Innovaties die nog niet in de handel zijn, mogen gratis worden geplaatst.

Reageer op dit artikel