nieuws

Jungheinrich scoort redelijk resultaat

Warehousing

Het Jungheinrich concern heeft over 2003 – ondanks de zwakke markt – een redelijk resultaat geboekt. De totaalomzet over 2003 was met 1.471 miljoen euro drie procent lager dan het resultaat in 2002 (1.476 miljoen).

Het lichte omzetverlies werd gecompenseerd door een omzetgroei van vijf procent in de after-sales service, die volgens RVB-voorzitter Cletus von Pichler minder conjunctuurgevoelig is. Het resultaat van 347 miljoen euro over de eerste drie maanden van dit jaar ligt drie procent lager dan dezelfde periode vorig jaar (376 miljoen). Het aantal orders in het eerste kwartaal ligt twee procent hoger. Het aantal concernwerknemers daalde van 9.248 in december 2003 tot 9.233 nu. Vijftig procent van de werknemers is gevestigd buiten Duitsland. Jungheinrich stootte onlangs nog de handpallettruck activiteiten van Mic in Frankrijk af. Von Pichler verwacht voor Europa een licht aantrekkende markt in 2004.

Reageer op dit artikel