artikel

Minder kolommen en meer vloeroppervlak voor Quantore

Warehousing Premium

Minder kolommen en meer vloeroppervlak voor Quantore

Bij de nieuwbouw van Quantore te Beuningen is gekozen voor een Mezzanine vloer waarbij zo min mogelijk kolommen worden gebruikt. Zo ontstaat niet alleen 6.000 vierkante extra vloeroppervlakte maar ook een doordachte lay-out om het orderverzamelsysteem van KNAPP optimaal te kunnen laten functioneren.

Bij de nieuwbouw van Quantore te Beuningen is gekozen voor een Mezzanine vloer waarbij zo min mogelijk kolommen worden gebruikt. Zo ontstaat niet alleen 6.000 vierkante extra vloeroppervlakte maar ook een doordachte lay-out om het orderverzamelsysteem van KNAPP optimaal te kunnen laten functioneren.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Quantore   Leverancier/dienstverlener: 0
Plaats: Beuningen   Onderleverancier/-dienstverlener: Knapp Benelux
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

– Deze tekst is aangeleverd door de leverancier –  

 

Quantore BV was al enige tijd toe aan een nieuw distributiecentrum. In de voorbereidende fase is aan studiebureau Van Looy Group NV te Antwerpen gevraagd om aan de hand van een aantal gegevens een zo’n optimaal mogelijke invulling te geven aan die dringende wens voor nieuwbouw.
 
Een van de belangrijkste zaken daarbij was een Mezzanine vloer waarop en waaronder gewerkt moest kunnen worden. Maar het werd geen ‘standaard’  vloer. In het logistieke plan dat was bedacht, was er geen ruimte voor veel kolommen die deze vloer moesten ondersteunen. De mogelijke leveranciers van deze vloer kregen de opdracht mee om (naast een vloerbelasting van 550kg/m2)  met kolomafstanden van 12×12 m1 te werken. Daar bleken maar een aantal leveranciers aan te kunnen voldoen.
 

Uiteindelijk kreeg de Randwijkse firma InterStorage BV de opdracht voor deze 6.000 vierkante meter vloer die op 6.300 millimeter hoogte moest komen te liggen. Het concept bleek simpel en doeltreffend te zijn. De bij velen bekende GLP-liggers van de fa. Staalmeesters uit  Overdinkel zijn de basis van het systeem. Om de 3000 mm kon hier een kinderligger geplaatst worden.
  

Op die kinderliggers worden trapezium panelen vastgeschoten die dan weer voorzien worden van de bekende houten vloerplaten.
 

Het resultaat is een strakke, stabiele en sterke vloer met een minimaal aantal kolommen. Hierdoor ondervindt het werkend personeel onder de vloer, maar ook het transportsysteem, weinig hinder van die anders altijd in de weg staande obstakels.  Op deze enorme vloer staan de legbordstellingen en doorrolstellingen.

Reageer op dit artikel