nieuws

Logistiek lanceert e-fulfilment lijst

Supply chain 2282

Wie zijn de e-fulfilment bedrijven in Nederland, welk specialisme hebben ze en welke diensten bieden ze aan? Logistiek komt binnenkort met een e-fulfilment lijst.

Logistiek lanceert e-fulfilment lijst

De omzet van Nederlandse webwinkels (producten en diensten) is in 2017 met 13 procent toegenomen tot 22,5 miljard euro.  Het aandeel online verkopen van producten wordt steeds belangrijker binnen de Nederlandse detailhandel. Dat blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor

‘Old school logistiek’ stapt in e-fulfilment

De cijfers moeten e-fulfilment bedrijven ongetwijfeld als muziek in de oren klinken. Vraag is echter wie zijn de e-fulfilment bedrijven in Nederland, wat is hun omzet, welk specialisme hebben ze en welke diensten bieden ze aan? De omvang van de diensten die de e-fulfilmentbedrijven aanbieden zijn namelijk verschillend. Zo begeven zich naast specialistische e-fulfilment bedrijven (zogenoemde pure players), ook traditionele logistieke dienstverleners  zich op de e-fulfilment markt.

Inventarisatie e-fulfilment bedrijven

Het exacte aantal e-fulfilment dienstverleners in Nederland is daarom wat diffuus. Om het speelveld meer helder te krijgen, heeft Logistiek.nl in 2016 al een eerste aanzet gegeven met een inventarisatie van de e-fulfilment bedrijven.

Oproep: vul de e-fulfilment enquête in

Dit keer wordt de lijst completer en uitgebreider. Bent u eigenaar of werkzaam bij een e-fulfilment bedrijf en wilt u meer prijsgeven over uw activiteiten en uitdagingen op het gebied van webwinkellogistiek? Vul dan deze online enquête in.

Reageer op dit artikel