nieuws

Digitale transformatie centraal op nieuwe logistieke beurs

Supply chain 1266

Hypermotion. Zo heet de nieuwe logistieke beurs in Frankfurt. De beurs concentreert zich op de digitale transformatie, denk aan slimme deelplatformen.

Digitale transformatie centraal op nieuwe logistieke beurs

Het nieuwe platform voor de verkeers-, logistiek- en transportbranche. Met die woorden presenteert de organisatie de nieuwe beurs Hypermotion. Hypermotion concentreert zich op het snijvlak logistiek, mobiliteit, infrastructuur, verkeer en transport. Omdat de grenzen tussen de diverse specialismes vervagen ontstaan er intelligente verkeersystemen.

Slimme deelplatformen

Onder meer deze technieken en systemen komen aan bod tijdens de beurs die wordt gehouden op 20 tot met 22 november in Frankfurt. Zo presenteert deelplatform Loadfox hoe ze met een intelligente algoritme het dagelijkse werk van vervoerders en transporteurs makkelijker maken. Start-up Mesaic Technology maakt de communicatie tussen  dienstverleners en verladers makkelijker door zijn platform.

Lees ook
Deeleconomie ‘grote kans’ voor logistiek
Online matching met Quicargo gaat van start

 

Ook gerenommeerde ondernemingen als Deutsche Bahn, Bosch, Microsoft Deutschland, UPS en TÜV zijn op de Hypermotion vertegenwoordigd. Zeven productgroepen staan centraal op de beurs: Connectivity, Monitoring & Transparency, Data Analytics & Security, Hypermodality, Sustainability, Synchronized Logistics en Smart Regions.

SmileX-lab en carrieredag

Tijdens de beurs vinden ook meerdere conferenties plaats. Een andere highlight van Hypermotion is de Smart Mobility & Integrated Logistics Experiments Lab, kortweg “smileX-Lab“: kennisuitwisseling tussen scholieren, studenten, start-ups en young professionals binnen het thema “Next Generation Mobility“. Bovendien vindt er ook een carrièredag plaats, waar ondernemingen zich aan de jonge talenten kunnen voorstellen.

Lees ook: MobiliteitRAI: nieuw platform voor wegtransport

Reageer op dit artikel