nieuws

ERP plus pakket voor fabrikant van snoepgoed

Supply chain 768

Zoetwarenfabrikant Copar gaat aan de slag met een nieuw ERP pakket met een specifieke add-on voor de foodsector. Al langer was de producent van snoepgoed op zoek naar een pakket dat alles kan.

ERP plus pakket voor fabrikant van snoepgoed

Copar is fabrikant van zoetwaren onder de merknamen Candyman en Italiano, maar levert ook onder private label. De fabriek in Raamsdonksveer werkt al een tijdje met Microsoft Dynamics, maar liet het pakket links liggen voor bepaalde, specifieke functionaliteit. Nu heeft Copar gekozen voor Schouw Informatisering, die het ERP pakket opnieuw gaat implementeren in combinatie met de SI Foodware module.

RF picken in plaats van picklijsten

Eén van de belangrijke verbeteringen, die  SI Foodware realiseert, raakt de logistieke afhandeling. Waar er nu handmatig wordt gepickt met uitgeprinte picklijsten, gaat Copar in het nieuwe systeem werken met RF scanning, zowel voor inkomende als uitgaande goederen. “We gaan met RF scanning werken in het magazijn om tijd te besparen en fouten te verminderen. De tijd die we hiermee winnen, kunnen we dan gebruiken om de efficiency in kwaliteitscontroles te verhogen”, aldus Jorris van Doorn, financieel directeur van Copar.

Implementatie inmiddels van start

Van Doorn zocht naar een pakket, dat de juiste food specifieke functionaliteit bevat. “De aanpak van Schouw past echt bij de aanpak van Copar; gestructureerd en projectmatig. We weten hiermee precies waar we aan toe zijn. De consultants die tijdens het commerciële traject al betrokken waren, doen nu daadwerkelijk het project. Wat aan de voorkant beloofd is, wordt daarmee ook waargemaakt. Dat zorgt voor een prettige samenwerking, conform verwachting. Wij gaan met Schouw echt voor een lange relatie.”
De projectgroep is inmiddels gestart met de implementatie op locatie.

Meerdere verkoopkanalen beleveren

Copar belevert dagelijks de grote retailers als Albert Heijn en Jumbo, maar ook via andere kanalen vinden de zoetwaren hun weg naar de consument. Het nieuwe ERP software systeem moest dan ook aan verschillende eisen voldoen. In fase één van het implementatietraject wordt er onder andere gestart met de processen inkoop, productie, verkoop, financieel en logistiek (waaronder tracking & tracing).

Schouw heeft meer ervaring in de zoetwarensector

Reageer op dit artikel