nieuws

Dell zet paar stappen extra in duurzaamheid

Supply chain 1044

Dell heeft in visierapport 2020 de doelstellingen voor circulaire economie en duurzaamheid vast gelegd. Minder verpakkingen in de keten is daar onderdeel van.

Dell zet paar stappen extra in duurzaamheid

Computerfabrikant Dell heeft zichzelf uitgeroepen tot ’s werelds grootste hergebruiker in de hightech sector en voorvechter van circulaire economie. In de periode 2008 – 2015 haalde het bedrijf ruim 640 miljoen kg aan gebruikte elektronica terug uit de keten. In 2015 alleen al was het volume 78,3 miljoen kg.

Twintig procent meer op een pallet

Ook op verpakkingsgebied laat Dell zich van de goede kant zien, zo blijkt uit een zojuist verschenen update over het gevoerde MVO-beleid tot nu toe en de plannen tot 2020. In 2009 is een programma gestart om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal terug te dringen. Bijna 15 miljoen kg minder was het resultaat en dat leverde een mooie kostenbesparing op van 47,5 miljoen euro, alleen al op materiaalverbruik. Een nieuwe manier van palletiseren zorgt er voor, dat inmiddels iedere pallet 20 procent meer producten kan verschepen dan voor die tijd het geval was. Eind 2015 was al tweederde deel van het verpakkingsmateriaal recyclebaar of geschikt voor composteren. Uiterlijk in 2020 zal Dell geen verpakkingen meer versturen die nog op de afvalhoop belanden.

Energieneutraal produceren

Naast hergebruik en reductie verpakkingsmateriaal zet Dell ook in op energiebesparing. In Polen staat al een fabriek die energieneutraal opereert. In drie jaar tijd is het hele product portfolio zo aangepast, dat de energieconsumptie van de apparaten met 30 procent omlaag is gegaan.
Verder is het MVO beleid van Dell ook vooral gericht op het inzetten voor goede doelen op meerdere fronten en wereldwijd. Bovendien is het aannamebeleid van managers en medewerkers aangepast om er voor te zorgen dat diversiteit op de werkvloer en in de kantoren voorrang krijgt.
Omzet beschermende verpakking verdubbelt
MVO lijkt onbelangrijk bij pallets en verpakkingen

Reageer op dit artikel