nieuws

René Aerts is zevende weekwinnaar Nationale Voorraadtest

Supply chain 813

Gewend als hij is aan Engelstalige leerstof moest René Aerts bij de Nationale Voorraadtest even ‘schakelen’. Naar het Nederlands. Maar gezien de 820 behaalde punten lijkt dat gelukt. Aerts volgt een WO Master Double Degree Operations Management aan de Rijksuniversiteit Groningen en in Newcastle en is de zevende weekwinnaar van de voorraadtest.

René Aerts is zevende weekwinnaar Nationale Voorraadtest
René Aerts nam succesvol deel aan de Nationale Voorraadtest

Naam: René Aerts
Leeftijd: 24
Woonplaats: Groningen
Opleiding: WO Master Double Degree Operations Management, Rijksuniversiteit Groningen

Waarom heb je deelgenomen aan de Nationale Voorraadtest?

“Tijdens een bedrijfsbezoek met Slimstock kwam de Nationale Voorraadtest ter sprake, het werd omschreven als een strijd tussen studenten. Dat was voldoende om me aan te zetten tot de deelname. Het leek me ook wel leuk om mijn resultaten van de Nationale Voorraadtest te vergelijken met die van andere studenten in het land.” De test is een initiatief van Slimstock Adademy.

Wat vond je van de Nationale Voorraadtest?

“De vraagstelling van de Nationale Voorraadtest, in het Nederlands, was wel even wennen. Tijdens mijn opleiding is alle lesstof in het Engels. De vragen wisselden van makkelijk tot moeilijk. Het viel me op dat er meerdere vergelijkbare vragen tussen stonden, waarbij alleen de formulering wisselde. De kennisvragen vielen me mee. Iets meer moeite had ik met een rekenvraag, waarbij ik uit de tekst een percentage moest afleiden. De tijdsdruk was niet enorm, ik heb er dertien minuten over gedaan. De test sneller afronden was niet echt mogelijk geweest, althans niet als je goed wil nadenken over de vragen.”

Wat heb je met het onderwerp voorraadbeheer?

“Voor mijn master heb ik de hbo-opleiding Logistiek en Economie aan de HAN gevolgd. Nu zit ik in het tweede semester van de master. De ‘Double Degree’ houdt in dat ik een deel van mijn studie zowel in Newcastle als in Groningen volg. Het onderwerp voorraadbeheer heb ik regelmatig langs zien komen. Bijvoorbeeld tijdens mijn werk in stages bij verschillende bedrijven, waaronder een productiebedrijf. En zelfs nu, bij het vak ‘inventory management’.  Het zijn de vakken waarvoor ik de meeste moeite wil doen en waar ik veel voldoening uit haal.”

Wat is je ambitie?

“Stap één is het afronden van mijn studie. De volgende stap is, denk ik, een traineeship waarbij ik mezelf vooral wil bezighouden met het analyseren van data. Het heeft mijn voorkeur om bij een internationaal opererend bedrijf aan de slag te gaan, maar als zich een andere mooie kans voordoet sta ik daar zeker voor open.”

Reageer op dit artikel