nieuws

Wehkamp onderuit door automatisch dc

Supply chain 4592

De opening van het grotendeels geautomatiseerde dc in Zwolle van Wehkamp.nl heeft de online retailer diep in de rode cijfers geduwd. Het oude dc in Dedemsvaart moest langer open blijven dan gedacht.

Wehkamp onderuit door automatisch dc

Volgens een bericht in het Financieele Dagblad is het boekjaar 2015/1016 van de holdingsorganisatie afgesloten met een verlies van 21.2 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een winst genoteerd van ruim 20 miljoen euro. Uit de cijfers blijkt dat de overgang naar het nieuwe dc bijna 100 miljoen euro heeft gekost, terwijl in het verleden rekening is gehouden met 70 miljoen euro. Wehkamp moest bijna een half jaar lang het oude distributiecentrum in Dedemsvaart parallel in de lucht houden naast het nieuwe magazijn in Zwolle.

wehkampp

Wel groei in omzet

In oktober maakte Wehkamp nog bekend, dat het nieuwe dc waarschijnlijk over drie jaar al weer te klein zal zijn. De omzet van de webwinkel zou jaarlijks toenemen met 10 procent.
Overigens is het nieuwe dc niet de enige oorzaak van de tegenvallende bedrijfsresultaten. Het verlies komt tevens voort uit de advieskosten die zijn gemaakt rond de overname door de Britse durfkapitalist Apax. De beloofde groei in omzet die de nieuwe eigenaar in het vooruitzicht is gesteld is wel gerealiseerd; de omzet steeg met 5,5 procent naar 750 miljoen euro. Dat betreft de omzet van de hele groep, die voor driekwart deel afkomstig is van Wehkamp.nl. Tot de groep behoorde ook Fonq, maar dit bedrijf is afgelopen najaar terug gekocht door voormalig aandeelhouder Ad Scheepbouwer (KPN) samen met het huidige management.

Koning opent automatische dc Wehkamp

Reageer op dit artikel