nieuws

Solventure brengt S&OP kennis naar Nederland

Supply chain 2033

Supply chain adviesorganisatie BLMC en Solventure starten samen een bedrijf in Nederland die oplossingen aanbiedt voor Sales & Operations Planning.

Solventure brengt S&OP kennis naar Nederland

Solventure Nederland BV is voor de helft in eigendom van het Nederlandse BLMC en voor de andere helft van het Belgische Solventure NV. Het nieuwe bedrijf biedt gemakkelijk te configureren S&OP tooling en de kennis en ervaring om deze snel en effectief te implementeren.

S&OP en supply chain expertise

BLMC is in Nederland actief in het uitvoeren supply chain optimalisaties. “Sales & Operations Planning (S&OP) is een belangrijk onderdeel van supply chain management. In veel gevallen is het zinvol om daarbij gespecialiseerde tooling in te zetten. Deze S&OP-oplossingen en de expertise om deze effectief te implementeren kunnen we nu in Nederland aanbieden via Solventure Nederland”, aldus Michel van Buren, directeur van BLMC. Van Buren is tevens directeur van Solventure Nederland.

Arkieva platform

Voor Solventure betekent het een entree op de Nederlandse markt. Het bedrijf signaleert in Nederland een groeiende behoefte aan gespecialiseerde S&OP-oplossingen. “Wij helpen bedrijven om het volledige potentieel van hun supply chain te ontsluiten door een optimaal ingericht S&OP-proces. We gebruiken daarbij de software van Arkieva, die door Gartner wordt beoordeeld als een Challenger in het 2015 Magic Quadrant voor ‘Sales and Operations Planning Systems of Differentiation’. Op de internationale markt bedienen we reeds klanten zoals Total en Pepsico”, aldus directeur Prof. Dr. Bram Desmet.

Twee type diensten

Sales & Operations Planning is het kloppende hart van een effectieve en efficiënte supply chain. Een goed ingericht S&OP-proces leidt volgens Solventure tot meer klantwaarde en betere service, tegen lagere kosten en minder kapitaalbeslag.

Solventure Nederland biedt twee type S&OP diensten aan:

Analytics as a service: de vertaling van operationele data in waardevolle forecasting & planninginformatie, gebruikmakend van het Arkieva platform. Er is geen investering vereist, er wordt alleen betaald voor de service. Of men kiest voor een volledig in de business geïntegreerde S&OP-oplossing. De bedrijfsprocessen zijn leidend bij de configuratie van de S&OP-tooling van Arkieva. Deze sluit aan op bestaande (ERP-)systemen waar nodig.

Aandacht voor verandermanagement

Het nieuwe bedrijf is gevestigd in Hoevelaken. Van Buren: “We verenigen in dit bedrijf het beste van twee werelden. BLMC heeft jarenlange ervaring met supply chain optimalisatie en verandermanagement. Solventure brengt specialistische S&OP-oplossingen en kennis in. Deze komen samen in Solventure Nederland en zorgen ervoor dat de S&OP-oplossingen optimaal in de supply chain worden geïntegreerd. De business van de klant is daarbij leidend. Samen met de klant configureren we de modulaire systemen zodanig dat ze het bedrijf optimaal ondersteunen. We besteden daarbij veel aandacht aan het verandermanagement dat met zo’n implementatie gepaard gaat; S&OP blijft mensenwerk. Het doel is altijd om het rendement voor klanten te verhogen.”

Reageer op dit artikel