nieuws

Tool maakt nearshoring makkelijker

Supply chain 1540

Het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) heeft een tool ontwikkeld die de landkeuze voor nearshoring moet vergemakkelijken.

Tool maakt nearshoring makkelijker

Nearshoring rukt op. Om bedrijven te helpen bij de juiste landkeuze, heeft VIL een tool ontwikkeld.

Criteria nearshoring

De ‘Innovatieselector’ kijkt verder dan het kostenplaatje. Criteria als reglementering, logistieke infrastructuur, politieke stabiliteit, leveranciersnetwerk, opleidingsniveau worden ook tegen het licht gehouden. Het VIL heeft 22 criteria kwantificeerbaar en vergelijkbaar gemaakt.

Elf landen

In het model zijn elf landen opgenomen (uitbreiding is mogelijk): China, Polen, Macedonië, België, Estland, Roemenië, Turkije, Slovakije, Bulgarije, Spanje en Portugal). Het referentiescenario voor de innovatieselector vertrekt van een productie in China met een afzetmarkt in West-Europa.

 

Reageer op dit artikel