nieuws

Rolcontainers voor plantentransport

Supply chain

De maatvoering van de nieuwe rolcontainer van Plant Chain Trolley (PCT) is gelijk aan de Deense standaard. Deze trolley voor planten kan door de gehele keten worden ingezet vanaf de producent tot aan de presentatie op de winkelvloer.

Rolcontainers voor plantentransport
PCT

Door het gebruik van kunststof in plaats van hout en een slim design is er volgens leverancier Plant Chain Trolley (PCT) een duurzame, hygienische en logistiek efficiënte oplossing ontstaan. Zowel de PCT rolcontainer als de bijhorende kunststof platen van polypropylene (PP) zijn voorzien van een RFID-tag. De chips kunnen worden gebruikt voor ‘Track & Trace’ doeleinden in de keten. Daartoe biedt de leverancier kostenloze toegang tot het web-based  managementsysteem Avalanche-POOL-IT.

 

Deense standaard

De maatvoering is gebaseerd op de ‘Deense” standaard van 1.350 mm, 565 mm en 1.900 mm (lengte x breedte x hoogte). Hierdoor passen alle gangbare verpakkingsmiddelen ook op de PCT, en kan deze naadloos in bestaande logistieke systemen instromen. De PCT bestaat uit een rollend platform, 4 hoekstaanders en platen die op elke gewenste hoogte in de hoekstijlen kunnen worden geplaatst. De gebruikte materialen zijn volledig recyclebaar.

 

Verschillen

Het grote verschil ten opzichte van bestaande oplossingen zit in het ontwerp van de staanders, de platen en de toegepaste materialen. De staanders zijn symmetrisch waardoor er geen verschil is tussen links en rechts, onder of boven. Ook zijn de solide staanders rondom gesloten en daardoor veilig om mee te werken. Er zitten 39 uitsparingen in de staanders waar de platen in kunnen worden geplaatst en deze lopen door tot helemaal bovenaan de staander. De staanders kunnen tevens eenvoudig met de bestaande accessoires worden verlengd voor een optimale belading. De PP bescherming van de haak aan de plaat zorgt voor een sterke reductie van het geluid bij de distributie van de PCT.

 

Verhuur

De PCT oplossing wordt in verhuur aangeboden, waarbij de organisatie borg staat voor het bewaken van de kwaliteit. Kapotte platen worden gerecycled en verwerkt in de productie van nieuwe platen.

Reageer op dit artikel