nieuws

Omzet transportsector op hoogste niveau ooit

Logistieke dienstverlening 1272

De omzet in de transportsector is in het vierde kwartaal van 2017 met 4,4 procent toegenomen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dit is het vierde kwartaal op rij dat de omzet groeit.

Omzet transportsector op hoogste niveau ooit

De index voor de totale omzet in de transportsector ligt op het hoogste niveau ooit. Dit meldt het CBS in de kwartaalmonitor transport. Logistieke dienstverleners zetten bijna 11 procent meer om dan in het vierde kwartaal van 2016. Dit was de sterkste stijging van alle branches in de transportsector.

Transportprijzen

De stijging wordt niet alleen behaald door de economische rugwind. De oplopende transportprijzen doen de sector ook goed. De prijsindex voor transport steeg in het vierde kwartaal van 2017 naar een index van 107.9. Dit is een stijging van bijna 6% vergeleken met het derde kwartaal van 2017 (index 101.8). Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2016, is de prijsindex gestegen met 14%. Dat blijkt uit de 34e editie van de Transport Market Monitor (TMM) van Transporeon en Capgemini Consulting.

Wegtransport

In het wegtransport werd 4,5 procent meer omzet behaald in vergelijking met het vierde kwartaal van 2016, aldus het CBS. Bij de expediteurs was de omzetstijging nagenoeg gelijk (4,4 procent). De luchtvaart deed het  beter met ruim 5 procent.

 

transportsector

 

 

De zeevaart was met een omzettoename van bijna 7 procent de op een na grootste stijger, op de voet gevolgd door de dienstverlening in het vervoer over land (hieronder vallen ook de parkeerbedrijven).

 

transportsector

Reageer op dit artikel