nieuws

E-commerce stuwt winst Deutsche Post/DHL

Logistieke dienstverlening 1323

Deutsche Post DHL heeft een prima financieel jaar achter de rug. De winst steeg vorig jaar flink. Vooral de alsmaar groeiende e-commerce droeg daar stevig aan bij.

E-commerce stuwt winst Deutsche Post/DHL

Deutsche Post DHL zette een bedrijfsresultaat (ebit) in de boeken van ruim 3,7 miljard euro; en stijging van 7,2% ten opzichte van 2016. Voor dit jaar wordt een stijging van dat resultaat voorzien tot bijna 4,2 miljard euro en in 2020 tot meer dan 5 miljard euro. De omzet kwam uit op ruim 60 miljard euro. Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde jaarbericht van de post- en pakketbezorger.

DHL Express

De omzet van de express divisie steeg met 9,5% ten opzichte van het voorgaande jaar tot 15 miljard euro. De divisie groeide in alle regio’s. Het bedrijfsresultaat steeg met 12,4% tot 1,7 miljard euro. Om die groei te faciliteren, investeert DHL Express in zijn capaciteit. Zo heeft de pakketbezorger ruim 140 miljoen euro uitgetrokken voor de nieuwe air hub op Brussel Airport. 

dhl

 

Global forwarding

De prestaties van Global Forwarding, Freight verbeterden in de loop van het jaar. De omzet steeg met 5,4% tot 14,5 miljard euro in 2017. De divisie registreerde een aanzienlijke volumegroei in zowel lucht- als zeevracht. De EBIT van de divisie steeg met 3,5% tot 297 miljoen euro,. De divisie had in de eerste helft van het jaar last van margedruk vanwege de  stijging van vrachttarieven.

DHL Supply Chain

De omzet in de supply chain-divisie steeg in 2017 met 1,4% tot 14,2 miljard euro. Het bedrijfsresultaat daalde met 3,0% tot 555 miljoen euro. Reden is de afwaardering van activa van klantenrelaties.

 

 

Reageer op dit artikel