nieuws

XPO ziet omzet flink groeien

Logistieke dienstverlening 1629

De omzet van XPO Logistics Europe is in 2017 fors toegenomen. De logistieke dienstverlener rapporteerde over 2017 een geconsolideerde omzet van ruim 5,7 miljard euro.

XPO ziet omzet flink groeien

5.723 miljoen euro. Dat is de exacte omzet van XPO in 2017. Een stijging van 5,5% ten opzichte van 2016 (7,6% bij constante wisselkoers). De omzetgroei per divisie verschilt sterk. De Supply Chain Europe divisie realiseerde een omzetgroei van 9,5% (12,3% bij constante wisselkoersen) op jaarbasis. De grootste groei kwam door mode en e-commerce, vooral in het Verenigd Koninkrijk. De Transport Solutions divisie verhoogde de omzet met 1,2% (2,7% bij constante wisselkoers).

 

Lees ook
XPO Logistics verdubbelt opslagcapaciteit in Eindhoven

 

xpo

 

Malcolm Wilson, chief executive officer van XPO Logistics Europe: “Onze focus op data-analyse stelde ons in staat om te anticiperen op de behoeften van onze klanten tijdens de vakantiepiek en ons snel aan te passen, vooral met e-fulfilment.” XPO verwacht dat het nettoresultaat lager uitpakt dan de omzetgroei.

Reageer op dit artikel