nieuws

Van Duuren verduurzaamt met 750 zonnepanelen

Logistieke dienstverlening 1192

Op het dak van de overslagloods van Van Duuren in Vianen worden in het voorjaar van 2018 ruim 750 zonnepanelen geplaatst. Deze investering past binnen de duurzaamheidsstrategie van de logistiek dienstverlener die ook lonkt naar de inzet van de nieuwe Tesla truck op termijn.

Van Duuren verduurzaamt met 750 zonnepanelen
Esther Zumpolle van Eneco (links) en Jasper van Duuren (rechts) ondertekenen de overeenkomst voor 750 zonnepanelen.

De zonnepanelen wekken naar verwachting jaarlijks zo’n 195.000 kWh zonnestroom op. Daarmee functioneren de loods, de heftrucks en het kantoor van logistiek dienstverlener Van Duuren CO2-neutraal.

Elektrische auto’s opladen

Inmiddels heeft Van Duuren ook diverse stekker-hybride en volledig elektrische personenauto’s rijden. Ook deze zullen met de zelf opgewekte stroom worden opgeladen.

Stroomopwekking door zonnepanelen

Jasper van Duuren, samen met zijn broer Jeroen directeur van het familiebedrijf in Vianen, had al langer de gedachte om het platte dak in te zetten voor stroomopwekking door zonnepanelen. In de praktijk bleek dit echter lastiger te realiseren dan gedacht. “Wij zijn heel goed in het afleveren van zendingen door heel Europa maar wij hebben geen verstand van zonnepanelen en de benodigde subsidie aanvragen”, aldus Jasper van Duuren. “Ook was de wens om tegen maandelijkse kosten de installatie te exploiteren en de investering en het onderhoud door een derde partij te laten doen. De Zon Lease constructie van Eneco sloot naadloos op deze wensen aan.”

Tesla truck

Het ondertekenen van het contract tussen Van Duuren en leverancier Eneco betekent dat een belangrijke stap wordt gezet in de verduurzaming van de logistieke dienstverlener. “Voor ons zijn deze zonnepanelen een onderdeel van het bedrijfsbrede streven om het milieu zo weinig mogelijk te belasten, net als bijvoorbeeld onze inspanningen om steeds schonere vrachtwagens in te zetten”, aldus Van Duuren. “Zo kijken we ook naar de mogelijkheid om de nieuwe Tesla truck in te zetten zodra deze beschikbaar komt.”

Lees ook: Hema kiest Van Duuren als logistieke partner in Spanje

 

 

Reageer op dit artikel