nieuws

Cornelissen neemt Koeriersdienst Zwolle over

Logistieke dienstverlening 1842

Logistiek dienstverlener de Cornelissen Groep neemt alle activiteiten en alle medewerkers van Koeriersdienst Zwolle over. De overname is per 1 februari aanstaande definitief, meldt Cornelissen.

Cornelissen neemt Koeriersdienst Zwolle over

Volgens de Albert Heijn transporteur vormt Koeriersdienst Zwolle met ruim 30 vrachtwagens, een twintigtal bestelauto’s en 85 man personeel ‘een prima aanvulling op de bestaande activiteiten’. Door de overname ontstaat een groep van bijna 300 wagens en 500 medewerkers.

‘Ring rondom Randstad is compleet’

Mark van der Drift, algemeen directeur van de Cornelissen Groep, stelt dat de overname van Koeriersdienst Zwolle ‘een verdere versterking vormt van onze activiteiten’. “Met standplaatsen in Nijmegen, Heteren, Tilburg, Geldermalsen, Ede, Nieuwegein en Zwolle hebben we de ring rondom de Randstad nu compleet.”

Instroom nieuw personeel cruciaal

Daarbij komt volgens Van der Drift dat het verzorgen van een eigen instroom en doorstroom programma voor chauffeurs, door middel van koeriersdiensten in combinatie met zij-instromers, BBL trajecten en de eigen Academy cruciaal is in de huidige arbeidsmarkt. “Daarnaast kunnen we met de kracht en ervaring van Koeriersdienst Zwolle onze klanten nog snellere oplossingen in onze dienstenportfolio aanbieden.”

Bestaande klanten aansluiten op netwerk Cornelissen

Gerben Kloosterziel, directeur van Koerierdienst Zwolle, ziet alleen maar voordelen ontstaan met de overname van zijn bedrijf door de logistiek dienstverlener uit Nijmegen. “Onze bestaande klanten kunnen nu ook gebruik gaan maken van het netwerk en de diensten van Cornelissen.”

Kloosterziel blijft betrokken bij koeriersdienst

Kloosterziel zal na de overname terugtreden uit de dagelijkse leiding van Koeriersdienst Zwolle. Hij blijft als adviseur betrokken bij zijn bedrijf om een soepele overgang van klanten en medewerkers te garanderen. Richard Afman wordt de nieuwe business unit manager in Zwolle. Afman heeft ervaring opgedaan in de transport sector bij onder andere Cornelissen Transport en Koopman Cargo. Als oprichter en general manager heeft hij daarnaast een eigen Pharma Koeriersservice gehad in Australië. Hij zal zich bezighouden met de dagelijkse aansturing en commerciële activiteiten voor Noord-Oost Nederland.

Reageer op dit artikel