nieuws

Van Vliet Transport in handen van ondernemer Remco Vos

Logistieke dienstverlening 11645

Transportbedrijf Van Vliet Transport uit IJsselstein is overgenomen door Remco Vos. De zakenman, die ook eigenaar is van De Klok Logistics en Vortex Logistics, heeft alle aandelen overgenomen van eigenaar Ronald van Vliet. Vos verklaart dat de overname van het familiebedrijf snel tot stand is gekomen vooral ook omdat de bedrijfsactiviteiten van Van Vliet vergelijkbaar zijn met die van De Klok Logistics.

Van Vliet Transport in handen van ondernemer Remco Vos

De bedrijfsnaam Van Vliet Transport blijft, zoals alle bedrijven van Remco Vos, gewoon bestaan. Ook blijft het transportbedrijf, dat in 1957 door de familie Van Vliet werd opgericht, gevestigd in IJsselstein. Vos: “Van Vliet is een gezond bedrijf en gevestigd op een gunstige locatie in het midden van het land. Ik zie veel synergie mogelijkheden met De Klok Logistics, aangezien we beide klanten in dezelfde branches in de Benelux hebben. Bovendien is er deels een overlap in de groupage activiteiten in Europa die we met Vortex verrichten in Duitsland. Waar we wel naar gaan kijken, is of we aan de achterkant van het bedrijf meer efficiency kunnen realiseren met onder andere gezamenlijke ICT en inkoop.”

Van Vliet zocht een koper

Volgens Vos (foto links), die niet bekend wil maken wat het overnamebedrag is, heeft Ronald van Vliet er bewust voor gekozen om zijn bedrijf te verkopen. “Zijn doelstelling is altijd geweest zodra ik 53 trek ik mij terug uit het bedrijf en dan zoek ik een opvolger of een geïnteresseerde koper.”

Specialist in 24-uurs distributie

Het transportbedrijf uit IJsselstein is binnen de Benelux specialist in fijnmazige 24-uurs distributie voor met name klanten actief in de Doe Het Zelf, tuincentra, disposables en reinigingsproducten en groupage diensten in Europa.

Vos heeft 500 medewerkers in dienst

Met deze laatste overname zijn er bij de ondernemingen van Remco Vos nu ruim 500 medewerkers werkzaam. Het wagenpark bestaat uit 330 trucks, de bedrijven hebben gezamenlijk ruim 80.000 vierkante meter warehouse ter beschikking. Met de toevoeging van Van Vliet, waar 97 mensen werkzaam zijn op dit moment, groeit de jaaromzet van de bedrijven van Vos naar 60 miljoen euro.

Toepassing cross selling concept

Vos wil in de nabije toekomst de mogelijkheden bekijken in hoeverre hij het zogenaamde concept cross selling kan toepassen tussen zijn bedrijven. “Daar ligt voor mij persoonlijk een uitdaging omdat we klanten dan ook weer anders gaan bedienen. Ik ben voor nu verheugd over deze overname omdat ik kan leren van de aanwezige kennis en ervaring binnen Van Vliet. Daar profiteren uiteindelijk  de medewerkers van mijn andere bedrijven weer van alsmede de klanten.”

Reageer op dit artikel