nieuws

UPS neemt Britse vrachtbemiddelaar Freightex over

Logistieke dienstverlening 1383

Pakketvervoerder UPS versterkt zijn positie in de logistiek dienstverlening in Groot-Brittannië en Europa met de overname van Freightex. Dit Britse vrachtbemiddelingsbedrijf is specialist in het aanbieden van zowel volledige als gedeelde laadruimtes en gekoelde transportdiensten.

UPS neemt Britse vrachtbemiddelaar Freightex over

Met de nieuwe overname wil UPS zich vooral richten op een uitbreiding van de activiteiten op transportbemiddeling. Het Amerikaanse pakketbedrijf zegt met de overname van Freightex te profiteren van de groeiende Britse en Europese third party logistics (3PL) markt die naar verluidt eind vorig jaar 174 miljard dollar bedroeg.

UPS: ‘Vrachtbemiddeling is booming’

Daarbij komt dat vrachtbemiddeling in de Britse en Europese 3PL-markt volgens UPS sneller groeit dan de totale markt. Bovendien is de verwachting dat deze markt nog sneller zal uitbreiden doordat expediteurs en vervoerders het bemiddelingsmodel overnemen.

Freightex complementair aan Coyote Logistics

De transactie van Freightex, die begin vorige week werd afgerond, volgt op de overname van de in de Verenigde Staten gevestigde transportbemiddelaar Coyote Logistics in augustus 2015 voor 1,8 miljard dollar. Volgens de Amerikaanse pakketvervoerder zijn de business modellen van Coyote en Freightex complementair aan elkaar. UPS wil de beste systeemtechnologieën en bedrijfsprocessen van beide transportbemiddelaars delen wat ten gunste moet komen voor zowel klanten als vervoerders.

Aanbieder van gekoelde wegtransportdiensten

Freightex werd in 2001 opgericht in de Britse havenplaats Dover. Het bedrijf, dat in Groot-Brittannië inmiddels 8 vestigingen heeft, beschikt niet over eigen transporteenheden maar maakt gebruik van een digitaal platform, waar dagelijks rond de 1.000 kleine en grote transporteurs in Europa volledige en gedeelde laadruimtes en gespecialiseerde en gekoelde wegtransportdiensten worden aangeboden.

Overnamesom niet bekendgemaakt

Met de overname van krijgen klanten van Freightex toegang krijgen tot het internationale netwerk van UPS. In ruil daarvoor biedt Freightex klanten van de pakketvervoerder een bedrijfsklare oplossing voor zowel de Britse als Europese markt, daar waar vrachtbemiddeling de meest voordelige optie is. Financiële details van de acquisitie zijn niet bekendgemaakt door UPS.

Reageer op dit artikel