nieuws

Kuehne + Nagel stelt slimme oplossingen ten toon

Logistieke dienstverlening

Kuehne + Nagel hield eerder deze maand in het dc in Utrecht een open dag voor relaties in de Nederlandse markt. Naast een uitgebreide rondleiding toonde de logistiek dienstverlener interessante innovaties.

Kuehne + Nagel stelt slimme oplossingen ten toon

Het dc van Kuehne + Nagel op Lage Weide is op zich al een bijzondere site waar een hoge mate van automatisering is toegepast. Om het 60-jarig jubileum luister bij te zetten organiseerde het bedrijf aanvullende demonstraties en presentaties.

Container als demoruimte

Zo was op het terrein voor deze gelegenheid een ‘Jubileum Containerplein’ gebouwd. Daar stond  een jubileumcontainer als futuristische tentoonstellingsruimte opgesteld, met daarbinnen vier multimedia stations. Uitgebreide informatie over de geschiedenis van het bedrijf, de dienstenportefeuille, de innovaties en de carrièremogelijkheden bij de Kuehne + Nagel Groep werden daar getoond.

Heftrucksimulatie en platooning

Verder was het mogelijk om het Innovation Lab te bezoeken. Hier werden acht demonstraties gegeven, die de gasten lieten zien welke innovatieve mogelijkheden er zijn in logistieke dienstverlening. Onder deze demonstraties was een Warehouse Oculus Rift beleving (een heftrucksimulator), daarnaast een toelichting bij truck platooning en een geavanceerd track-and-trace systeem. Als derde onderdeel binnen het eventprogramma werden de bezoekers uitgebreid rondgeleid in het dc in Utrecht. Hier wordt met state-of-the art technologie en processen gewerkt, wat via zeven zogenaamde ‘points-of-interest’ werd toegelicht door eigen mensen in het warehouse. Logistieke innovatie op gebied van onder andere automatische hoogbouwsysteem en automatic layer picking met robots konden zo van dichtbij bekeken worden.

‘Oplossingen voor fascinerend land’

Otto Schacht, executive vice president Zeevracht bij Kuehne + Nagel International AG, vertelde hoe hij de Nederlandse markt ziet. “Het belang van Nederland voor ons netwerk, onze strategie en onze toekomst is groot. Wij zagen 60 jaar geleden kansen in deze markt en hebben ons sindsdien gefocust op het ontwikkelen van oplossingen voor onze klanten in dit fascinerende land.”
Volgens Gereon Niemeier, managing director van Kuehne + Nagel Nederland is zijn bedrijf in het huidige dynamische bedrijfsklimaat continu bezig met innoveren en met het ontwikkelen van op de toekomst georiënteerde oplossingen.

Lees meer op Logistiek.nl over Kuehne + Nagel…

Reageer op dit artikel