nieuws

Haagse binnenstad schoon bevoorraad in 2025

Distributie 1592

Winkels, horeca, kantoren en bewoners in de binnenstad van Den Haag moeten vanaf 2025 alleen nog worden bevoorraad door schone voertuigen. Daarover wordt donderdag 8 maart in de hofstad een convenant ondertekend.

Haagse binnenstad schoon bevoorraad in 2025

De gemeente Den Haag heeft afspraken gemaakt over schone stedelijke distributie met onder meer de Binnenstad Ondernemers Federatie, Koninklijke Horeca Nederland en MKB Den Haag, Stichting Binnenstad en de ondernemersorganisaties VNO NCW, Uneto-Vni, TLN en evofenedex.

Slim en schoon bevoorraden

De luchtkwaliteit en de leefbaarheid in de stad moet worden verbeterd. Om dit voor elkaar te krijgen, gaan de partijen de komende tijd maatregelen uitwerken, zoals een subsidie om schone voertuigen aan te schaffen en het slim organiseren van de bevoorrading vanuit bijvoorbeeld een hub aan de rand van de stad.

Ondertekening convenant

Het gezamenlijk doel wordt vastgelegd in het Convenant Stedelijke Distributie, dat op donderdagmiddag 8 maart door onder anderen de Haagse wethouder Tom de Bruijn (Milieu) wordt ondertekend.

Lees ook: Vrachtfiets is de oplossingen voor stedelijke distributie

Reageer op dit artikel