nieuws

Geen rijverbod vrachtwagens bij zware storm

Distributie 752

Er komt geen rijverbod voor lege vrachtwagens bij code rood tijdens een zware storm. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) dinsdag aan de Tweede Kamer laten weten. In januari werden bij de storm tientallen vrachtwagens omver geblazen. De minister kondigde toen overleg met de sector aan, dit na aandringen van TLN. Een algeheel verbod om tijdens code rood te gaan […]

Geen rijverbod vrachtwagens bij zware storm

Er komt geen rijverbod voor lege vrachtwagens bij code rood tijdens een zware storm. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) dinsdag aan de Tweede Kamer laten weten.

In januari werden bij de storm tientallen vrachtwagens omver geblazen. De minister kondigde toen overleg met de sector aan, dit na aandringen van TLN. Een algeheel verbod om tijdens code rood te gaan rijden met een lege wagen is disproportioneel, meldt Van Nieuwenhuizen nu. Het is volgens haar praktisch erg moeilijk uitvoerbaar.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels