nieuws

Europa maakt einde aan onduidelijke prijs pakketbezorging

Distributie 1133

Grote pakketbezorgingsbedrijven en webwinkels worden verplicht hun tarieven bekend te maken. Dit moeten zorgen voor meer duidelijkheid over de prijs van het versturen van pakketten in Europa.

Europa maakt einde aan onduidelijke prijs pakketbezorging

Het Europees Parlement stemde dinsdag met overgrote meerderheid (604 tegen 80) in met wetgeving die dit mogelijk maakt. De prijzen worden op een speciale website van de Europese Commissie naast elkaar gezet.Consumenten kunnen de prijzen voor bezorging in binnen- en buitenland dan beter vergelijken.

Bezorgkosten over de grens zijn tot wel vijf keer hoger dan binnen een land, ook als de afstand vergelijkbaar is. De hoop is dat de wetgeving leidt tot lagere prijzen. Lidstaten krijgen de mogelijkheid tarieven vast te stellen als de kosten ,,onredelijk’’ hoog zijn en nationale consumentenautoriteiten krijgen meer bevoegdheden, bijvoorbeeld om op te treden als de klachtenprocedure niet op orde is. Bedrijven worden overigens niet verplicht over de grens te bezorgen.

 

Zie ook
Crossborder e-commerce wordt makkelijker

Reageer op dit artikel