nieuws

Omoda stapt in same day delivery met DHL

Distributie 1839

Schoenenwinkel Omoda begint medio maart met een ‘same day delivery’-service. Hiervoor ruilt het Zeeuwse bedrijf PostNL voor DHL.

Omoda stapt in same day delivery met DHL

De samenwerking met DHL stelt Omoda volgens eigen zeggen in staat een stap te maken op het gebied van service en logistiek. Zo kunnen consumenten vanaf maart bestellingen die ze in de ochtend plaatsen nog dezelfde dag in ontvangst nemen.

Omoda: avondbezorging gratis

Naast deze same day delivery-dienst past Omoda in samenwerking met DHL ook de bezorgtijden aan. Consumenten kunnen voortaan tot twaalf uur ’s avonds een bestelling plaatsen waarop deze de dag erop wordt geleverd. Tot voor kort lag de cut-off tijd op tien uur ‘s avonds. Ook wordt avondbezorging gratis.

Retourproces eenvoudiger

Daarnaast wordt de retourprocedure eenvoudiger. Klanten kunnen hun pakket thuis op laten halen of elk gewenst moment retourneren bij een DHL Parcelshop of Parcelstation.

Winnaar Logistieke Webshop van het Jaar

Omoda is volgens Emerce met een omzet circa veertig miljoen euro een van de grotere spelers in zijn segment. Daarnaast ontving het bedrijf uit Zierikzee vorig jaar de prijs ‘Logistieke Webshop van het Jaar’. De schoenenwinkel won de prijs onder andere vanwege het  oprekken van de cut-off tijd, de consument bij het online bestelproces een tijdvak en dag te laten kiezen voor de aflevering en de vestiging van afhaalpunten in winkels.

3D-app voor schoenmaat meten

Daarnaast is de schoenwinkel een test gestart met een 3D-app, waarmee consumenten hun schoenmaat kunnen meten. Voordeel is dat Omoda vervolgens bij het online bestellen een beter advies kan geven voor de juiste schoenmaat. “We hopen dat dat ook leidt tot een lager retourpercentage”, stelde Pieter van der Pauw logistiek manager van Omoda vorig jaar tijdens de Logistieke Webshop van het Jaar verkiezing.

Reageer op dit artikel