nieuws

Trage containeroverslag zit verladers dwars

Distributie 2090

Verladers klagen over forse vertragingen bij de containeroverslag op binnenvaartschepen in de Rotterdamse haven. Bedrijven overwegen hun goederen weer per vrachtwagen te laten vervoeren. Ondernemersvereniging Evofenedex stelt veel klachten over de vertragingen binnen te hebben gekregen.

Trage containeroverslag zit verladers dwars

In de Rotterdamse haven leggen steeds grotere containerschepen aan, wat voor forse pieken in de afhandeling van containers leidt. De aan- en afvoer van containers met binnenvaartschepen stagneert daardoor. Deze zomer kwamen daar ook nog de problemen met een hack bij de containerterminals van APM bij.

Binnenvaart inruilen voor wegvervoer

De brancheorganisatie had een speciaal meldpunt voor de problemen met de containeroverslag opgericht. Van de 20  bedrijven die daar klaagden stelt 70 procent weer aan vervoer per vrachtwagen te denken. Volgens Evofenedex zou dat voor de bereikbaarheid van de regio en de duurzaamheid een slechte zaak zijn.

Oplossing

Jurgen van der Sloot, beleidsadviseur Binnenvaart bij Evofenedex: “Er is niet 1 reden aan te geven en dus ook niet 1 oplossing.” Volgens de beleidsadviseur is een gedegen oplossing noodzaak. Zowel voor de leden van Evofenedex als het Havenbedrijf Rotterdam: “Als de vertragingen blijven voortduren dan kunnen bedrijven uitwijken naar bijvoorbeeld Hamburg.” Vrijdag praat de organisatie met het havenbedrijf Rotterdam en andere belangenverenigingen over oplossingen.

Reageer op dit artikel