nieuws

Gateway lanceert software voor VENUE en GPA

Distributie 1086

Softwareleverancier Gateway heeft een oplossing ontwikkeld: de VENUE in combinatie met een aanvullende aangifte via de geautomatiseerde periodieke aangifte (GPA).

Gateway lanceert software voor VENUE en GPA

Gateway is volgens eigen zeggen de eerste softwareleverancier van de VENUE goedgekeurd door de Douane.

Douane format

VENUE biedt u de mogelijkheid om vooraf een onvolledige aangifte te doen in een standaard format. VENUE mag u alleen gebruiken bij invoer en uitvoer van e-commercegoederen. Voor invoerzendingen met een waarde boven € 22 en voor uitvoerzendingen boven € 1.000 moet u een aanvullende aangifte doen binnen een vooraf gestelde termijn. Deze aanvullende aangifte kunt u in AGS doen, of kan onderdeel zijn van een geautomatiseerde periodieke aangifte. Om VENUE te gebruiken, is een vergunning nodig.

Douane software Gateway

Door de nieuwe software kunnen grote hoeveelheden aangifteregels moeiteloos en correct gegenereerd worden.  De oplossing importeert de gegevens van de zendingen direct in de aangiftesoftware. Hierdoor wordt dubbele ingave voorkomen. Bij het importeren kunnen geautomatiseerde validaties worden uitgevoerd, waardoor de volledigheid en juistheid van de gegevens kan worden gewaarborgd.

Reageer op dit artikel