nieuws

CB verkort levertijd van Bruna boeken

Distributie 1165

Logistiek dienstverlener CB breidt de dienstverlening voor klant Bruna verder uit met een 24 uurs-levering van boeken. Klanten die in een Bruna winkel een boek bestellen, kunnen hun aankoop de volgende dag gratis in de winkel ophalen of thuisgebracht krijgen, meldt de logistiek dienstverlener vrijdag.

CB verkort levertijd van Bruna boeken

Als een klant voor 23.00 uur via bruna.nl een boek bestelt, heeft de consument de bestelling de volgende dag in huis. Vanwege vaste leverdagen aan de Bruna’s in het land was dat bij een bestelling in de winkel niet zo.

Voorraad sneller aangevuld

Dat wordt nu anders meldt CB (voorheen Centraal Boekhuis). De logistiek dienstverlener uit Culemborg voert de toevoer richting de Bruna winkels op en komt doordeweeks bijna dagelijks langs. Daardoor zijn niet alleen de klantbestellingen sneller in huis, maar liggen ook net uitgekomen boeken, zo verwacht CB, eerder in de winkels en is de voorraad sneller aangevuld.

Bruna: ‘concurrentie het hoofd bieden’

Algemeen Directeur George Steur van Bruna stelt dat een uitgebreide proef heeft uitgewezen dat het systeem werkt. “We hebben een nog actueler aanbod, klanten reageren zeer positief en ze bestellen meer. We verbeteren dus de serviceverlening en bieden tegelijk de concurrentie het hoofd.”

Logistieke kosten inzichtelijk maken

Bruna en CB hebben voor het nieuwe systeem eerst samen de totale logistieke kosten inzichtelijk gemaakt, waaruit blijkt dat het aangepaste leverritme geen extra uitgaven met zich meebrengt. Reden daarvoor is dat duurdere tussentijdse bestellingen door ondernemers nu verleden tijd zijn.

 

Reageer op dit artikel