nieuws

‘Bpost wil Bubble Post overnemen’

Distributie 1339

Het Belgische post- en pakketbedrijf Bpost zou plannen hebben om de fietskoeriersbedrijf Bubble Post over te nemen. Met de overname zou een bedrag gemoeid zijn van vier miljoen euro, meldt de Belgische krant De Standaard die zich baseert op meerdere bronnen. Bubble Post, dat ook actief is in Nederland, is inmiddels toe aan zijn tweede internationale expansie.

‘Bpost wil Bubble Post overnemen’

Bij Bubble Post, dat in 2012 het levenslicht zag in Gent, werken inmiddels honderd mensen. De elektrische voertuigen, vrachtfietsen en koelbestelauto’s op aardgas brengen pakketjes van webwinkels vanuit een eigen hub bij consumenten thuis in grote steden.

Bubble Post groeit in Europa

Het bedrijf heeft een jaaromzet van 3,5 miljoen euro en is actief in vijftien steden in België. In Nederland is Bubble Post aanwezig in de steden Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Ook wil Bubble Post actief worden in Barcelona en het Portugese Vitoria.

Postbedrijf op zoek naar externe partners

Bpost meldt zelf niets over de overname, maar geeft aan tegen De Standaard dat ‘het wel op zoek is naar externe partners in bezorging’, zoals de ‘strategische participatie’ met Parcify vorig jaar. Die applicatie gebruikt geolocalisatie om pakjes af te leveren op de exacte plaats waar de klant zich bevindt. In 2015 nam het Belgische postbedrijf een meerderheidsbelang in CityDepot dat op overeenkomstige wijze opereert als Bubble Post. Vorig jaar oktober nam Bpost ook een belang in het Nederlandse bezorgnetwerk De Buren.

Bpost wilde PostNL overnemen

Benjamin Rieder, een van de oprichters van Bubble Post, zegt in De Standaard dat hij de interesse van Bpost niet snapt. “Bubble Post werkt met een volledig ander logistiek model. Volgens mij valt dat maar moeilijk te integreren.” Vorig jaar probeerde Bpost nog PostNL over te nemen, maar die deal ketste uiteindelijk af. Nadien nam het postbedrijf de Nederlandse logistiek dienstverlener Dynagroup over.

Reageer op dit artikel