nieuws

‘Nederland moet hyperport worden’

Distributie 1664

Nederland als innovatieve koploper voor de ontwikkeling van Hyperloop. Als het aan minister Schultz Verhagen ligt, is dat de rol die ons land op zich neemt.

‘Nederland moet hyperport worden’

Zo snel als een vliegtuig, zo comfortabel als een trein. Capsules met 10 tot 20 zitplaatsen of geschikt voor vrachtverzendingen, jagen met een snelheid van 1.200 km per uur door een bijna luchtledige buis. Als het aan minister Schultz Verhagen ligt, is de Hyperloop in de nabije toekomst operationeel in Nederland.

 

Zo werkt de hyperloop

Hyperport

Na Mainport en Brainport moet Nederland ook een Hyperport krijgen. Nederland moet als logistiek topland de voortrekkersrol op zich nemen voor de ontwikkeling van het supersnelle transportmiddel van de toekomst; de hyperloop, aldus de minister.

 

Hyperloop in Nederland stap dichterbij

 

Hyperloop testbaan in Nederland

Die wens sprak ze in juni uit tijdens de bijeenkomst van Hyperloop One, een Amerikaanse start-up die de techniek, ook in Europa, wil uitrollen. Ook in Nederland wordt er hard nagedacht over het supersnelle transportmiddel. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) gaat onderzoeken of een hyperloop kan worden aangelegd in Nederland. Flevoland wordt geopperd als optie. Hardt heeft samen met bouwconcern BAM de testfaciliteit in Delft gebouwd. Tim Houter van HARDT: “Het is ons doel om binnen vier jaar een volledig operationeel testtraject van meerdere kilometers te hebben gerealiseerd.

Lees het hele artikel in juni-editie van Logistiek
Nog geen abonnee? bekijk de mooie zomeractie

Reageer op dit artikel