nieuws

Bezorgstartup Fadello vraagt faillissement aan

Distributie 2238

Het logistieke bedrijf Fadello heeft faillissement aangevraagd. De startup uit Amersfoort raakte in financiële moeilijkheden en staakt per direct zijn activiteiten.

Bezorgstartup Fadello vraagt faillissement aan

Tijdens het korte telefonische contact dat de redactie van Logistiek met Fadello had meldt de dienstdoende medewerker dat het momenteel chaos is en de directie druk doende is om zaken te regelen en daarom zelf niet kan reageren aan de telefoon op dit moment.

Landelijk bezorgnetwerk

CCO Martijn Berkhout is druk doende met de chaos die de failissementsaanvraag met zich meebrengt en kan daarom niet reageren.

Fadello begon in 2014 met bezorgdiensten zoals next-day delivery, tijdvakvaklevering en later same-day delivery die het bedrijf onder meer uitvoerde elektronicaketen Expert. Ook Bubble Post maakte gebruik van het landelijke bezorgnetwerk van Fadello in Nederland. Bij elke bestelling die bezorgd moet worden, zoekt een algoritme de meest geschikte koerier voor de last mile. De verzendkosten hiervan brengt Fadello in rekening bij de opdrachtgever, die vervolgens zelf kan bepalen hoeveel er wordt doorberekend aan de klant.

Geen salaris

Fadello had ambities om hun dienstverlening uit te rollen in West-Europa. Daarvan komt nu niets terecht nu Fadello faillissement heeft aangevraagd, zo meldt E-commerce News. Een ex-personeelslid van Fadello verklaart echter aan de website Twinkle dat niet de directie van Fadello maar het personeel het faillissement zou hebben aangevraagd, omdat het bedrijf al maanden geen salaris zou uitbetalen.

 

 

Reageer op dit artikel