nieuws

FrieslandCampina zet kindervoeding op de trein naar China

Distributie 1402

FrieslandCampina test railvervoer voor de export naar China. De zuivelgigant overweegt om spoorvervoer in te zetten naast zee- en luchtvracht.

FrieslandCampina zet kindervoeding op de trein naar China

FrieslandCampina heeft op 2 mei de eerste container met Friso-kindervoeding per trein naar China gestuurd. Vervoer per trein naar China worden gezien als aanvulling op transport per schip en lucht, niet als vervanging van, aldus het zuivelconcern.

Duurzaam transport

De trein met kindervoeding reist vanuit Nederland door Duitsland, Polen, Wit-Rusland, Rusland, Kazachstan naar China. Als de test succesvol verloopt, is vervoer via de snelle treinverbinding een goed alternatief voor luchtvracht en zeevracht. FrieslandCampina bekijkt per bestemming en product wat de meest efficiënte transportwijze is, aldus het bedrijf.

Albert Heijn kiest ook voor spoor

De stap van de zuivelgigant staat niet op zich. Albert Heijn laat sinds kort wekelijks meerdere containers citrusvruchten uit Spanje laten overkomen per spoor. UPS voegt zes stations toe aan zijn multimodale spoorverbinding tussen Europa en China.

Reageer op dit artikel