nieuws

GTS verbindt Moerdijk met Italië per spoor

Distributie 1166

GTS Group start met ingang van 13 februari een nieuwe spoorverbinding op tussen Moerdijk en Piacenza (Italië) en vice versa.  De dienst start met drie vertrekken per week vanaf de terminal van CCT in Moerdijk.

GTS verbindt Moerdijk met Italië per spoor

 

In september moet het aantal vertrekken uitgebreid zijn naar 6 per week. De dienstregeling van de nieuwe spoorverbinding sluit aan op het vaarschema van A2B-online vanuit Moerdijk naar het Verenigd Koninkrijk.

Ferdinand van den Oever, directeur van het Havenbedrijf Moerdijk is content met de nieuwe lijn. “De nieuwe treinverbinding sluit perfect aan op de bestaande treinverbindingen van GTS op Rome, Napels en Bari en ferrydiensten op het Verenigd Koninkrijk, Griekenland en Turkije”, aldus Nick Ahsman, directeur van GTS Nederland. Het levert een bijdrage aan de verdere verduurzaming van de haven door het stimuleren van meer vervoer van goederen over water en spoor.”

Luc Smits, directeur van CCT in Moerdijk: “Door de nieuwe dienst worden de verbindingen vanaf Moerdijk naar Italië verdubbeld en bieden we de gezamenlijke klanten betrouwbare en efficiënte multimodale verbindingen met hoge frequentie”. CCT investeerde in een nieuwe kraan om de afhandeling van de containers nog efficiënter te laten verlopen.

Reageer op dit artikel