nieuws

Alibaba en Maersk bundelen krachten

Distributie 1926

Om nog meer grip te krijgen op de logistiek heeft Alibaba een partnership gesloten met Maersk. Hiermee kunnen klanten van de e-commerce reus ruimte reserveren op vrachtschepen.

Alibaba en Maersk bundelen krachten

E-commercebedrijven kunnen via de website Onetouch (sinds 2010 van Alibaba) vrachtruimte boeken. Onetouch is een onlindienst waar kleine en middelgrote Chinese exporteurs met online diensten douane-inklaring en logistieke verplichtingen kunnen regelen. Het aanbod van routes is nog beperkt. Het vervoer geldt vanaf 8 Chinese havens,  waaronder Shangai en Ningbo, naar havens in Europa en Azië.

One touch

Maersk ziet de samenwerking met Alibaba als een toegevoegde waarde van haar dienstenpakket. De rederij ontkent dat de lancering van de service bedoeld is om de expediteurs buitenspel te zetten. One Touch zal nog steeds dergelijke bedrijven, onder meer voor transport, meldt Reuters.

Meer grip op logistiek

Het is niet de eerste stap die Alibaba zet om meer grip te krijgen op de logistiek en supply chain. De afgelopen jaren heeft het bedrijf participaties genomen in koeriersbedrijven en kocht het  magazijnen. Een methode die ook Amazon niet vreemd is. Om meer grip te krijgen op de logistiek investeert Amazon onder meer  in vrachtschepen, vliegtuigen en material handling systemen.

 

 

Reageer op dit artikel