nieuws

Danser start binnenvaartdienst tussen Rotterdam, Gent en Zeeland

Distributie 1000

De eerste rechtstreekse binnenvaartdienst voor containers tussen de havens van Gent, Zeeland en Rotterdam is donderdag van start gegaan. Dat meldt logistiek dienstverlener en initiatiefnemer Danser Group.

Danser start binnenvaartdienst tussen Rotterdam, Gent en Zeeland
De container binnenvaart is het voornaamste slachtoffer van de congestie in de Rotterdamse Haven.

De havens verwachten met de nieuwe dienst een groei in de containeroverslag. De nieuwe containerdienst moet ook zorgen voor een flinke verschuiving van wegvervoer naar het water. In eerste instantie moeten de havens het doen met een wekelijks bezoek van schepen op de route. Danser verwacht dat het vervoer via de dienst binnen twee jaar groeit naar zo’n 15.000 standaardformaat zeecontainers.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels