nieuws

Rekenmodel moet inzicht in rendabiliteit transport vergroten

Distributie 1409

Het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) gaat samen met wegvervoerders een rekenmodel opstellen dat de effectieve rendabiliteit van elke gerealiseerde transportopdracht weergeeft. Negen bedrijven nemen deel aan het project ‘Nacalculatie Transport’.

Rekenmodel moet inzicht in rendabiliteit transport vergroten

Het VIL wil binnen het project Nacalculatie Transport, of kortweg ‘Nacatrans’, samen met zeven wegvervoerders en twee software bedrijven een rekenmodel opstellen dat de effectieve rendabiliteit van elke gerealiseerde transportopdracht weergeeft. Het rekenmodel zal de reële kost van een opdracht afzetten tegen de opbrengst ervan. Die informatie ondersteunt bedrijven, die binnenlands goederenvervoer over de weg in groepage aanbieden, om de juiste prijsstrategie en randvoorwaarden te bepalen en desgevallend bijsturen.

Consensus

“Nacalculatie is een zeer complexe materie. Hoe bepaal je welk aandeel van de kilometerheffing, tol, tijdverlies door file, omrijdingen aan welk transportorder wordt toegekend? Hierover willen we samen met de deelnemende bedrijven een consensus vinden” aldus Peter Lagey van het VIL die het project gaat leiden.

Deelnemende bedrijven

Negen bedrijven nemen deel aan het project: Andiprim, Avantida, Colfridis, Globis, Group GTS, Hertsens Transport, Magellan Logistics, TDL en Trafuco. Het project loopt tot mei volgend jaar.

 

Reageer op dit artikel