nieuws

Van Maanen Transport failliet

Distributie

Van Maanen Transport uit Barneveld is donderdag failliet verklaard door de rechtbank in Arnhem.

Van Maanen Transport failliet

Bij het bedrijf werken zo’n 185 mensen. De oorzaak van het faillissement is niet bekend. Ook niet wat de gevolgen zijn voor het personeel. Of er een doorstart kan worden gemaakt is evenmin helder. De curator was niet bereikbaar voor commentaar.


Het bedrijf is in 1931 opgericht. Dat het bedrijf al langer stroef liep was wel bekend.  De transporteur uit Barneveld gooide  in 2012 het roer om. zo meldde Simeon Roodenburg, commercieel directeur eerder dit jaar aan Logistiek. “We hebben in 2012 een strategisch plan opgesteld voor vijf jaar. Wij hebben vastgesteld dat we goed zijn in fijnmazige distributie in de Benelux, warehousing en internationale groupage.” Van Maanen stopte in december 2012 met speciaal transport. Ook werd de werkplaats vorig jaar geoutsourced.

Reageer op dit artikel