nieuws

Geodis Euromatic schat terugverdientijd planningssoftware op paar maanden

Distributie

Logistiek dienstverlener voor de hightechsector Geodis Euromatic gaat in thuisland Frankrijk het rit- en routeplanningspakket Shortec van Ortec uitrollen. Het pakket houdt bij de planning ook rekening met de kwalificaties van personeel. “De verwachte Return on Investment is een paar maanden.”

Geodis Euromatic schat terugverdientijd planningssoftware op paar maanden
Geodis Euromatic rolt planningssoftware uit

Geodis Euromatic verzorgt niet alleen het transport maar verzorgt ook de installatie van de hightech-goederen. Het is dan ook een dagelijkse uitdaging om een optimale distributieplanning te maken waarbij rekening wordt gehouden met het soort voertuig, het tijdsinterval waarbinnen gewerkt kan worden bij de klant en de vaardigheden van de medewerkers.

 

Minder tijd kwijt

"Ortec Shortrec zal ervoor zogen dat we minder tijd kwijt zijn aan de planning, het zal de planningefficiency verhogen", zegt directeur operations Eric de la Rochebrochard.

 

Voordat het bedrijf definitief voor Ortec koos heeft het eerst een uitgebreide pilot uitgevoerd, vertelt hij. "Deze toonde aan dat Shortrec geïntegreerd kan worden met onze bestaande systemen. Bovendien zijn de financiele voordelen die we kunnen halen groot. De verwachte Return on Investment is een paar maanden."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels