artikel

5.0 Consultancy

Distributie

Een leverancier van douane software doet meer dan alleen het leveren van een applicatie. Als expert op douanegebied kan hij consultancydiensten leveren op fiscaal en niet-fiscaal gebied en u helpen om uw organisatie aan te passen op de continu wijzigende douanewetgeving.

5.0 Consultancy
Hulp bij implementatie douanemanagementsoftware

Een klantgerichte softwareleverancier helpt u bij iedere vraag die u in douaneland tegenkomt.

 

Hier volgen enkele onderwerpen waarbij softwareleveranciers mogelijk van dienst kunnen zijn:

 

  • INCO-terms; de opstelling of aanpassing. In de praktijk zijn er veel bedrijven die hun eigen leveringsvoorwaarden hanteren, buiten de INCO-terms om. De douane eist dat u duidelijkheid geeft over de precieze leveringsvoorwaarden, douaneconsultants vertalen de specifieke leveringsvoorwaarden voor bedrijven naar de INCO-terms. Zo worden de risico’s tijdens het leveren van de goederen geminimaliseerd.
  • Douanevergunningen; de aanvraag. Bijvoorbeeld bij de opzet van een douanedepot kan een softwareleverancier met consultancycapaciteiten een helpende hand bieden.
  • AO/IC (Administratieve Organisatie en Interne Controle); de beschrijving. Dit is een noodzakelijke stap binnen een vergunningstraject voor een depot of status als AEO (Authorised Economic Operator) en een klantgerichte softwareleverancier kan u hierbij assisteren.
  • BTI (Binding Tariff Information), de aanvraag. De BTI is geldig (gedurende 6 jaar) in de hele Europe Gemeenschap en biedt wettelijke zekerheid met betrekking tot de tariefclassificatie. Hierdoor weet u altijd in welke tariefklasse u valt voor de bepaling van de douaneheffing, restituties bij de uitvoer en welke eventuele andere vereisten er bij in- of uitvoer komen kijken en komt u niet voor verassingen te staan.
Reageer op dit artikel