nieuws

Manpower levert honderden nieuwe medewerkers af

carrière & mensen 5053

Met een gericht opleidingsprogramma slaagt Manpower er in om iets te doen aan het schreeuwend tekort aan logistiek medewerkers. Voor logistiek dienstverlener Ceva levert de uitzendorganisatie de komende tijd driehonderd nieuwe mensen af.

Manpower levert honderden nieuwe medewerkers af

Ceva Logistics gaat opnieuw voor drie jaar in zee met Manpower. De samenwerking moet er toe leiden, dat voor de vestigingen in Eindhoven, Heerlen en Venray meer dan 300 nieuwe medewerkers worden klaar gestoomd. Verder bemiddelt Manpower bij de inzet van statushouders en kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt voor functies bij Ceva. Naast werving en selectie krijgen kandidaten die geen ervaring in de logistiek hebben de kans om zich in dit vlakgebied te ontwikkelen. Ze worden intern opgeleid en hebben de mogelijkheid ervaring op te doen in de sector. Dit gebeurt via de Manpower Logistic Academy. Het opleidingscentrum in Eindhoven leidt cursisten in vijf dagen op tot logistiek specialist voor het besturen van mobiel intern transport (vorkheftrucks, reachtrucks en elektrische pallettrucks).

Aangepast programma en sneller doorloop

Het opleidingscentrum van Manpower heeft in anderhalf jaar tijd duizend cursisten van een certificaat voorzien, waarmee ze vijf jaar lang hun vaardigheid om dit gebied kunnen aantonen. Van hen is vrijwel iedereen (96 procent) geholpen aan een baan in de logistiek. Het succes smaakt naar meer. Vandaar dat Manpower van plan is om dit jaar met een tweede vestiging te komen.
Sinds de opening van de eerste vestiging in april 2016 staan regelmatig nieuwe groepen aan de start voor een rijvaardigheidsbewijs op de heftruck. Het programma is recent ingekort van vijf naar vier dagen door het toevoegen van een theoretisch e-learning programma, gevolgd door een theorie-examen.

Aansluiten op de specifieke praktijksituatie

In de loop van de tijd is het programma al lerende wat aangescherpt. “Zo integreren we de praktijkomstandigheden van de organisaties waar de kandidaten aan de slag gaan nog sterker in het opleidingsprogramma”, aldus Bas van Sprundel van Manpower. “Denk hierbij bijvoorbeeld aan specifieke verkeersregels of het kunnen omgaan met extra smalle paden. We besteden veel tijd om elke kandidaat ruime ervaring op te laten doen met het materieel waar hij of zij mee aan de slag gaat. Dankzij de nadruk op de praktijk, de realistische trainingssituaties en strenge examinering kunnen gecertificeerde kandidaten relatief snel worden ingewerkt en aan de slag bij opdrachtgevers. Met de opleiding willen we iedereen de kans geven om zijn of haar talenten in te zetten en aan het werk te gaan.”
Om die reden start elk kwartaal een groep van acht vluchtelingen met het logistieke trainingsprogramma. Doorgaans gaan kandidaten aan de slag bij grote logistieke bedrijven in de regio.

Intensief begeleiden leidt tot resultaat

Mireille Wichgers, HR-manager Benelux bij Ceva, ziet het belang van intensief samenwerken met een specifieke partner op dit gebied. “De logistieke branche is een dynamische omgeving, waarin wij veel vragen voor wat betreft het vervullen van logistieke functies. Ook het intensief begeleiden en opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, helpt onze organisatie verder groeien in allerlei opzichten. Ceva draagt hierdoor ook een steentje bij aan de maatschappij, wat weer bijdraagt aan onze waarden.”

Reageer op dit artikel