nieuws

Bonden en Plus akkoord over sociaal plan distributiepersoneel

carrière & mensen 4987

Plus en de vakbonden hebben een akkoord bereikt over een nieuw sociaal plan voor distributiemedewerkers. Het plan volgt nadat de supermarktketen eerder dit jaar bekend maakte dat het de activiteiten van de vier regionale distributiecentra gaat onderbrengen in één centraal, gemechaniseerd distributiecentrum in Tiel.

Bonden en Plus akkoord over sociaal plan distributiepersoneel

Plus wilde dinsdag niet ingaan op details van het akkoord, maar een woordvoerder zegt tegen Distrifood.nl ‘dat er maatregelen zijn genomen, speciaal voor oudere medewerkers.’ Het plan treedt pas over drie jaar in werking, als Plus de activiteiten van de vier regionale distributiecentra heeft ondergebracht op één centrale locatie op logistiek bedrijvenpark Medel in Tiel.

Bonden: mensen blijven aan het werk

Volgens vakbonden FNV, CNV en De Unie was er sprake van een bijzondere opgave, omdat er drie jaar vooruit wordt gekeken. Dit bood volgens de bonden wel een grotere mogelijkheid om ervoor te zorgen dat de mensen aan het werk kunnen blijven.

Plus opent dc in 2020

Volgens Plus ligt er een goed plan voor het distributiepersoneel dat geraakt wordt door deze organisatiewijziging. In februari maakte de keten bekend de activiteiten van de distributiecentra te willen onderbrengen in één centraal, gemechaniseerd distributiecentrum in Tiel. De opening hiervan zal, naar verwachting, begin 2020 plaatsvinden.

Sociaal plan definitief

Nadat de vakbonden het principeakkoord in een eerder stadium met een positief advies hadden voorgelegd aan de leden, heeft de stemronde onder de vakbondsleden er vandaag toe geleid, dat er nu een definitief sociaal plan ligt.

Maximaal behoud van werkgelegenheid

Directeur Logistiek Rowell Versleijen van Plus Retail: “Wij zijn ontzettend tevreden dat we in een relatief korte tijd dit akkoord met de vakbonden hebben kunnen bereiken. Het betekent namelijk snel duidelijkheid voor onze medewerkers werkzaam in onze distributiecentra. Met als uitgangspunt maximaal behoud van werkgelegenheid binnen dan wel buiten Plus, ligt er een goed plan voor de collega’s die geraakt worden door deze organisatiewijziging.”

 

Reageer op dit artikel