nieuws

Scriptieprijzen Logistiek naar twee studenten

carrière & mensen 6326

De jaarlijkse scriptieprijzen zijn weer uitgereikt, gisteren tijdens het jaarcongres van VLM in de Kromhoutkazerne in Utrecht. Het congres had netwerken als centraal thema.

Scriptieprijzen Logistiek naar twee studenten
Isabelle van Schilt en André Snoeck

Drie bachelor studenten en drie masters gaven een toelichting op hun afstudeeropdracht, waarna de jury uiteindelijk een beslissing nam.
Vooraf kregen de deelnemers aan het congres een ‘lesje’ in netwerken met een interactieve sessie onder leiding van Els Nijssen. “De warme contacten, die je vandaag tegen komt ken je al. Ga vooral af op de lauwe contacten en probeer via hen in gesprek te komen met koude contacten, mensen die je nog helemaal niet kent.”
VLM voorzitter prof. Jack van der Veen, tevens juryvoorzitter voor de scriptieprijs, ging de zaal rond om reacties op te halen. Dat zal voor de laatste keer zijn. Van der Veen treedt dit najaar af als voorzitter. VLM heeft een commissie aan het werk gezet om een nieuwe voorzitter te vinden.

Jack van der Veen VLM
Jack van der Veen haalt meningen op

Productieproces optimaliseren

De jury van Scriptieprijs Logistiek koos bij de bachelors uiteindelijk voor Isabelle van Schilt, voormalig student aan de Technische Universiteit Delft. De verraste Isabelle had een onderzoek gedaan naar de optimalisatie van de productie van gasbetonblokken, mede door het oplossen van botlenecks in het productieproces. Vol overtuiging liet ze haar 3D simulatiemodellen zien. Modellen die nu door het bedrijf waar ze afstudeerde als sales-ondersteuning worden gebruikt. Als vervolg op haar bevindingen mocht ze ook en nadere toelichting geven in Mexico, waar haar oplossing mogelijk toegepast gaat worden. Opvallend is dat de logistiek en operatie die ze kende bij de Duitse vestiging totaal verschilde van die in Mexico. Dat het een close call was bij de bachelors bleek uit de toelichting van juryvoorzitter Van der Veen. Hij roemde ook de twee andere kandidaten om hun scriptie en presentatietalent.

Verstoring in supply chain voorkomen

Bij de masters ging de eer en de prijs naar André Snoeck voormalig student aan de Technische Universiteit van Eindhoven. André, die momenteel studeert aan MIT, was voor deze finale speciaal overkomen vliegen uit Amerika, Met zijn wiskundige modellen, die de onderbouwing vormen voor investeringen om verstoringen in de supply chain te voorkomen, wist hij het publiek en de jury te boeien. In begrijpbare teksten was hij in staat, om de van wiskunde doorspekte thesis duidelijk over te brengen. Een filmpje over een van de rampen bij Shell Moerdijk maakte het verhaal nog toegankelijker. Ook het kruisvuur van de jury doorstond hij glansrijk met een duidelijke weerwoord of verklaring. Dat gold overigens voor alle kandidaten in de finale waar duidelijk te merken was dat ze zich goed voorbereid hadden – de presentaties waren scherp en to-the-point. Ook hier had de juryvoorzitter lof voor de kandidaten die onderwerpen als platooning en voorraadallocatie in relatie tot kostenreducering hadden gekozen voor hun scriptie.
(bijdrage van Judith de Witte en Raymond Cools)

Reageer op dit artikel