nieuws

Wie is de ideale winnaar?

carrière & mensen 1447

De logistiek manager van het jaar combineert vakmanschap en leiderschap in één persoon en staat op het punt om door te groeien. “Dit is geen prijs voor een lifetime achievement”, zegt de juryvoorzitter.

Wie is de ideale winnaar?
René de Koster, Erasmus Univeristeit

Vanaf dit jaar is prof. René de Koster de nieuwe juryvoorzitter van de verkiezing Logistiek Manager van het Jaar als opvolger van Theo Heemskerk, die deze rol tien jaar op zich nam. De Koster maakt al vanaf het begin deel uit van de jury. In een interview in het blad Logistiek zegt hij, dat de prijs zich steeds meer heeft ontwikkeld als een aanmoediging, niet een award voor mensen die min of meer aan het einde van hun loopbaan staan. “Je ziet ook dat veel winnaars en finalisten juist na hun deelname nog zijn doorgegroeid naar een functie op directieniveau.”

Ambassadeur voor het vak

De ideale winnaar van de prijs Logistiek Manager van het Jaar kan een voor het bedrijf belangrijk logistiek verbeterproject laten zien. Maar hij of zij beschikt ook over de juiste leiderschapskwaliteiten. Daarnaast moet de winnaar in staat zijn om op het podium een inspirerend verhaal te vertellen. Als ambassadeur moet hij het vak kunnen verkopen, binnen en buiten de sector.

Betrokken bij verkiezing jong talent

Dat zou er ook toe moeten leiden, dat meer jong professionals kiezen voor logistiek en daarin actief blijven. Jong talent heeft naast de logistiek manager inmiddels een vaste podiumplek verovert tijdens dit verkiezingsevenement. Ook daar is de betrokkenheid vanuit de jury nu voor het eerst goed merkbaar gemaakt. De jury kreeg de kandidaten voor deze prijs uitvoerig te zien en te spreken. Vanaf dit jaar beslist niet alleen de zaal – op basis van de vertoonde presentaties – wie de winnaar is, maar telt het oordeel van de jury. Zaal en jury geven allebei punten, waaruit de winnaar naar voren zal komen.

Theo Heemskerk (links) en Iwan te Winkel

Iwan te Winkel won vorig jaar

 

Reageer op dit artikel